Familien Ostermann Rytlig

Brygger, Borgerrepræsentant Hans Jørgen Tvede

Persondiagram

Forældre

Fader Fødselsdato Moder Fødselsdato
Brændevinsbrænder Jørgen Martin Hansen 1790 Cathrine Elene Dorthea Drewes (Hansen) 1791

Personbegivenheder

Begivenhedstype Dato Sted Beskrivelse
Fødsel 10/02/1815
Dåb 07/04/1815 Frue Kirke Or Vor Frue Kirke, Kobenhavn, Kobenhavn, Denmark
Vielse 06/07/1847 Helligaands Kirke, København, København
Død 26/08/1878

Notater

Kilder:
Wikipedia - http://da.wikipedia.org/wiki/Hans_Jørgen_Tvede
Hans Jørgen Tvede (10. februar 1815 – 26. august 1878) var en dansk brygger, som i 1852 var grundlægger af Tvedes Bryggeri. Han var bror til Jens Levin Tvede.

Tvede kom fra en brygger- og brændevinsbrænderslægt. Bedstefaderen havde været brændevinsbrænder og hans far, Jørgen Martin Tvede var forpagter på et bryggeri i Grønnegade.

I 1852 startede han hvidtølsbryggeriet Tvedes Bryggeri. Efter hans død 1878 overtog hans sønner Jørgen Christian Tvede og Peter Valdemar Tvede samt svigersønnen Jørgen Henrik Bruhn ledelsen.

Jørgen Henrik Bruhn var, som Jørgen Martin Tvede før ham, medlem af bestyrelsen for Kongens Bryghus.

1864-1874 sad han i Københavns Borgerrepræsentation.

Han var gift med Birgitte Frederikke Tvede født Vestberg (død 1884). I 1878 oprettede parret Christen Vestbergs og Jørgen Tvedes Stiftelse, som fik en bygning med friboliger i et nyopført hus, Vesterbrogade 144. På huset er der opsat en mindetavle med portrætbuste for bryggeren: "HANS JØRGEN TVEDE / * 10 FEBR. 1815 † 26 AUG. 1878"

Kilde: Wikipedia - http://da.wikipedia.org/wiki/Hans_Jørgen_Tvede

Hans Jørgen Tvede var en brygger- og brændevinsbrænderslægt. Bedstefaren havde været brændevinsbrænder og hans far, Jørgen Martin Tvede var forpagter på et bryggeri i Grønnegade.

Tvede Bryggeri var et hvidtølsbryggeri. Da Hans Jørgen Tvede døde i 1878 overtog hans sønner Jørgen Chr. Tvede og Peter Valdemar Tvede samt svigersønnen Jørgen Henrik Bruhn styringen. Jørgen Henrik Bruhn var, som Jørgen Martin Tvede før ham, medlem af bestyrelsen for Kongens Bryghus.

Ved bryggeriet indtræden i De forenede Bryggerier trådte Jørgen Chr. Tvede og Jørgen Henrik Bruhn ind i selskabets bestyrelse.
(Kilde: Før og nu. 1920.)

Tvedes Bryggeri på Wikipedia

"Tvedes Bryggeri var et bryggeri på Vesterbrogade i København. Bryggeriet var grundlagt af Hans Jørgen Tvede i 1852 og opnåede i 1880'erne at være nordens største hvidtølsbryggeri.

Bryggeriets bygninger findes endnu og er i dag indrettet til boliger, der indgår i en andelsboligforening af samme navn."

Kilde: Københavns biblioteker - https://bibliotek.kk.dk/biblioteker/raadhusbiblioteket/blog/mindetavle-joergen-tvede

Medier

Billeder

Hans Jørgen Tvede

Hans Jørgen Tvede mindetavle 2

Hans Jørgen Tvede mindetavle 1

Tvedes Bryggeri - Vesterbrogade

PDF

Det gamle København: Øl fra Vesterbro - Kultur | www.b.dk