Familien Ostermann Rytlig

Hofvinhandler Ludvig Lorentz Mozart Waagepetersen

Persondiagram

Forældre

Fader Fødselsdato Moder Fødselsdato
Kgl. Hof Vinhandler og etatsråd RD Christian Waagepetersen 06/09/1787 Albertine Emmerentze Schmidt (Waagepetersen) 13/10/1793

Personbegivenheder

Begivenhedstype Dato Sted Beskrivelse
Fødsel 22/10/1813 Skt. Annø Øster, København
Dåb 06/11/1813 Garnisons Kirke, Garnisons Sogn, Sokkelund Herred, København, Københavns Amt
Død 25/02/1885 København

Notater

Ludvig Lorentz Mozart Waagepetersen (22. oktober 1813 i København – 25. februar 1885 sammesteds) var en dansk vinhandler og officer.

Mozart Waagepetersen var søn af kgl. hof-vinhandler Christian Waagepetersen og Albertine Emerentze født Schmidt. Hans fornavn skyldtes familiens store kærlighed til musikken. Efter faderens død 1840 overtog han familieforretningen og drev den videre. Han var også kaptajn i Kongens Livjægerkorps og blev i 1867 portugisisk vicekonsul for København.

Waagepetersen huskes især som Rosenvængets grundlægger. Han købte i 1857 dette areal på det landlige og ubebyggede Østerbro af familien Tutein, og året efter begyndte han en udstykning til byggegrunde. Det blev til Danmarks første villakvarter. Da Waagepetersen sluttede udparcelleringen i 1872, var 49 grunde solgt. Han byggede samme år en villa til sig selv på hjørnet af Rosenvængets Sideallé og Rosenvængets Hovedvej (nr. 32) som supplement til byhuset i Store Strandstræde. På det tidspunkt var der begyndt at komme gasbelysning. Inden udstykningen havde Waagepetersen dog måttet frikøbe sig af Københavns Magistrats forkøbsret til det gamle "Rosenvenge".

Han var gift med Mathilde født Schram.

Hans villa blev i 2006 revet ned trods protester.

Blev i 1867 portugisisk vicekonsul for København.

Kilder

Beskrivelse Side Kvalitet Information Bevis
Dansk Wikipedia Ved ikke Ved ikke Ved ikke
Jette Rosborg Ved ikke Ved ikke Ved ikke
Københavns Stadsarkiv Ved ikke Ved ikke Ved ikke

Medier

Billeder

Ludvig Mozart Lorentz Waagepetersen

Ludvig Lorentz Mozart Waagepetersen1