Familien Ostermann Rytlig

Ingeborg Qvist (Westenholz)

Persondiagram

Yderligere navne

Yderligere navne Navn
Giftenavn Westenholz

Forældre

Fader Fødselsdato Moder Fødselsdato
Købmand Carl Magnus Christian Qvist 18/02/1798 Onze Pontoppidan Marie (Qvist) 03/06/1810

Partnere

Partner Fødselsdato Børn
Finansminister, RD, DB Regnar Westenholz 09/12/1815 Thomas Frederik Westenholz

Personbegivenheder

Begivenhedstype Dato Sted Beskrivelse
Fødsel 17/10/1830 Scheelsminde, Aalborg
Vielse 22/10/1850 Aalborg
Død 01/11/1851 Aalborg

Notater

Ingeborg Westenholz blev opkaldt efter sin fader Regnar Westenholz'første hustru, Ingeborg Quist, der som 21-årig døde i barselssengen.

Da Regnar Westenholtz i 1850 bad om Ingeborg Quists hånd, fik han den, også selv om hun var datter af en af Aalborgs fremmeste købmænd, Carl Quist, hvis pragtvilla lå på den fine Vestergade midt i byen. Det hed sig, at storkøbmand Carl Quist var en så anset og indflydelsesrig borger, at byens indbyggere af lutter ærefrygt standsede op og tog hatten af, når de passerede hans villa.

Efter at parret var blevet gift, sejlede de til London. Regnar var en omsorgsfuld, fordomsfri og yderst omgængelig mand. Men hos ham kom arbejdet altid først. Han havde ingen tid til baller, selskaber og anden løsagtig tidsfordriv. Han havde en forretning, den skulle passes, og Ingeborg, der var og blev en stille og åndeligt lidt tung pige fra provinsen følte sig snart som verdens ensomste kvinde i London.

Hun længtes efter barndommens trygge univers i Aalborg. I verdensbyen London var hun ingenting, mens hun i Aalborg tilhørte universets centrum.

Da hun blev gravid, besluttede hun sig derfor for at rejse til Aalborg og føde barnet i forældrenes hjem. Regnar billigede dette. Selv blev han i London for at passe sin forretning.

Han skulle aldrig få sin unge kone at se igen.

Der eksisterede endnu ingen telegrafforbindelse, og da beskeden om hans kones død langt om længe nåede frem til ham, var hun for længst lagt i jorden. Han skyndte sig alligevel tilbage til Aalborg, for hun havde efterladt ham en lille dreng, Thomas.

Kilde: Tom Buk-Swienty's bog "Kaptajn Dinesen - Til døden skiller os ad - kapitel 26

Kilder

Beskrivelse Side Kvalitet Information Bevis
Johan Martin Rewentlow Ved ikke Ved ikke Ved ikke
Tom Buk-Swienty Ved ikke Ved ikke Ved ikke