Familien Ostermann Rytlig

Anna Elisabeth Aaby-Ericsson (Wodschow)

Persondiagram

Yderligere navne

Yderligere navne Navn
Giftenavn Wodschow

Personbegivenheder

Begivenhedstype Dato Sted Beskrivelse
Fødsel 1929
Vielse 24/09/1949 Lekarryd, Sverige
Død 17/11/2013

Notater

Anna Aaby in memoriam

Avlsforeningen for New Forest ponyer i Danmarks mangeårige æresmedlem Anna Aaby døde søndag d. 17. november 2013 godt 85 år gammel.

Anna var født i Sverige, hvor hendes forældre havde godset Gåvetorp ved Alvesta i Småland. Faderen Arvid Aaby-Ericsson var læge, men havde også en stor passion for hesteavl. Så Anna var blevet opdraget og opvokset med heste, som hun stort set også beskæftigede sig med hele livet.

Anna kom til Danmark i forbindelse med sit ægteskab med Adam Wodschow

Da Dansk Sportsheste Avlsforbund (nu Dansk Varmblod) så dagens lys omkring 1962 blev Anna stambogsfører for DSA samt ponyracerne under Dansk Pony Avlsforbund og flyttede senere ind på Hestekontoret på Axelborg, hvor hun var frem til 1988 og primært beskæftigede sig med stambogsføring af ponyracerne og udgivelse af stambøger. Da hestekontoret flyttede til Skejby, valgte Anna at blive på Sjælland. Derudover var Anna højt respekteret som dommer både nationalt og internationalt. Hun havde den sjældne evne ikke blot at kunne afstamninger generationer tilbage, men også huske dyrene, hun havde set mange år efter.

Jeg mødte Anna første gang i Hjortekær i 1961, hvor jeg havde taget et job efter skoletid som staldmand hos Jytte Jarl. Anne havde sine heste opstaldet hos Jytte. Da jeg begyndte på dyrlægestudiet, fik jeg fritidsjob som havemand hos Anna og Adam i Nærum. Senere flyttede Anna til Allerød og her blev der nydt mange gode middage, når jeg i studieårene kom til Elthorn for at se til mine 2 ponyer. Derfra flyttede Anna til Kagerup, hvor hun købte en lille ejendom ”Åengen”, hvor hun trivedes med sine hunde og heste, indtil helbredet blev så dårligt, at hun måtte på plejehjem i Helsinge.

Æret være Anna’s minde.

Ole Wienecke

Kilde: Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark
https://newforestponyer.dk/anna-aaby-in-memoriam/

Medier

Billeder

Anna Elisabeth Aaby-Ericsson