English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Islands hunden

* * * * *

Islands hunden

Jeg er familiens firbenede kammerat og ven. Jeg er en islandsk fårehund og mit navn er Hafdis. Det er et godt gammelt islandsk pigenavn.

Jeg er født den 24. februar 2003 på Kennel Surtsey på Fyn - men gør og larmer på trods af min fynske baggrund på helt almindeligt hunderigsdansk.

Der findes ikke så mange af os islandske fårehunde. Faktisk er vi kun ca. 1.500 i Danmark.

Min hunderace hidrører oprindeligt fra den urnordiske spidshund - en type hund man har kendt i Norden siden jægerstenalder. Med de nordiske vikingers bosættelser på Island kom min hundetype til øen. Derfor kom vi til at hedde Islandske Fårehunde.

Vi er karakteristiske ved en spids snude, opretstående ører, halen rullet op på ryggen og en størrelse for tæver på ca. 42 cm. og for hanhunde på 46 cm.

Man har fortalt mig, at det første indtryk man får af mig - og af islandske fårehunde i det hele taget er - at vi er glade og venlige hunde, der gerne hilser på alle og elsker at blive klappet. Vi er meget sociale og er udprægede familiehunde, som er meget hengivne overfor alle. Vi vil helst være sammen med vores mennesker hele tiden, følge dem rundt i huset og lægge sig for deres fødder.

Det kan jeg skrive under på. Det er lige mig den der karakteristik.

Da vi imidlertid også er hyrdehunde, har vi naturligvis også hyrdehundens karakteristiske egenskaber som intelligens (bemærk især dette), selvstændighed og en stor arbejdsvillighed, hvilket gør os utroligt lærenemme. Til gengæld har vi næsten intet jagtinstinkt. (Men jeg elsker nu alligevel at jage fuglene ude i haven - for slet ikke at tale om naboens kat).

Og nu har jeg fået en lillesøster - født 14. september 2006. Vi er godt nok ikke i familie, men min søster kommer også fra Kennel Surtsey. Hun hedder Øskubuska (sært navn - men det betyder Askepot på islandsk), men vi kalder hende nu Buska. Her kan du se et billede af hende.

Hvis du vil læse mere om os og vore artsfæller, så prøv at klikke ind på www.islandshunden.dk.

 

Du kan også se mere om os på:

Hafdis egen side
●  Øskubuska's egen side

 

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |